Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Printre cei care au reacționat față de reglementarea pe care premierul și ministrul Muncii au anunțat că o pregătesc în privința unor bugetari – și anume posibila intrare “într-o formă de șomaj tehnic” – se numără și Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educației atrage atenția că dacă o astfel de măsură s-ar aplica în sistemul de învățământ, ar duce la înghețarea anului școlar, demers ce va avea consecințe semnificative în rândul elevilor și studenților. “Dacă se ajunge la șomajul tehnic în învățământ, automat anul școlar și anul universitar îngheață. Care sunt consecințele? Pentru că eu nu aduc în prima linie profesorii. Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau a unui student?

E un lucru extrem de important. Apoi cine a făcut evaluările să vadă cât sunt cheltuielile pentru refacerea acestui an? Să nu uităm că din acest an ne apropiam de 60% sau 67% trecuse până la momentul la care s-au suspendat cursurile. Cursurile în cea mai mare parte s-au făcut. (…) Sunt niște lucruri făcute din pix și la care nimeni nu s-a gândit”, consideră Ecaterina Andronescu.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.