Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sâmbătă, vindecat de coronavirus, omul considerat pacientul 0 la Spitalul Gerota a ajuns, pe șest, acasă, știrea răspândindu-se abia ieri, după ce vecinii îl văzuseră în apropierea locuinței. Marți, mort la Iași, trupul unui om cu același nume a fost așteptat de sătenii din Târpești, Neamț, cu lumânări la porți.

Până la judecata din instanță, respectiv cea de apoi, prima care sare-n ochi e judecata vecinilor. A oamenilor de rând. Cele două cazuri puse față-n față arată nu doar o adaptare unică a societății rurale, care se pliază pe noile reguli de distanțare și reușește, totuși, să-și omagieze vecinul și ruda.

Ci și validarea vecinului știut de cinstit, dar pierit, și ocara adusă celui care, până la o eventuală decizie contrară a justiției, este cel care a infectat un spital întreg, după ce a mințit că n-a fost în străinătate.

Până azi, Libertatea n-a dorit să-i facă public numele lui Nelu Lupu, angajat ADP Sector 4 și fost director adjunct al Poliției Capitalei.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.