Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu demască o prevedere din OUG-ul prin care s-a modificat Codul Administrativ pentru amânarea alegerilor locale. Acesta spune că actualul guvern vrea să înlocuiască obligativitatea strângerii de semnături pentru candidaturi cu posibilitatea de a le cumpăra.

"Guvernul Lucovid Orban a modificat prin OUG Codul Administrativ si a stabilit amanarea alegerilor locale. Fara consultari cu partidele, fara consultari cu primarii, fara sa-si puna semne de intrebare daca o lege organica poate fi modificata prin Ordonanta de Urgenta.


Graba si secretomania sunt insa explicate de textul ordonantei!

Fiti atenti la art 6, aliniatele 1 si 2! Mergand pe vechea lor strategie, dai cu o mana si iei cu doua, guvernul propune pe de o parte micsorarea numarului de semnaturi necesare pentru candidaturi (bravo!) sau inlocuirea semnaturilor cu sume de bani (contributii electorale, cum le numesc ei).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.