Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din punct de vedere al impactului economic al pandemiei de COVID-19 asupra bunăstării românilor, la nici trei săptămâni de la declanșarea restricțiilor, aproape 1 din 4 persoane au suferit deja o reducere a veniturilor, potrivit rezultatelor unui nou studiu dat publicității.

Tot pe seama pandemiei de coronavirus sunt puse și schimbarea radicală a stilului de viață al românilor, a percepțiilor lor asupra vieții în general, cât și o reconsiderare a valorilor personale ale acestora.

Schimbările de comportament constatate se reflectă și ele în obiceiurile de cumpărare. Concret, aproape jumătate dintre români aleg să reducă cheltuielile la minim (49%), gândindu-se de două ori înainte de a face o cheltuială (42%). În plus, 30% se îndreaptă către cumpărăturile online zilele acestea, mai mult decât o făceau înainte de pandemia de COVID-19. În plus, aproximativ 1 din 4 persoane și-au asigurat provizii de mâncare și alte produse de bază pentru această perioadă.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.