Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 1,1 milioane de măști de protecție vor fi distribuite medicilor de familie începând de astăzi, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au atras atenția în ultimele săptămâni că, deși se află și ei în prima linie în lupta cu coronavirusul - mulți pacienți li se adresează mai întâi lor și apoi sptalelor - nu au beneficiat până acum de niciun fel de echipamente de protecție din partea statului român, iar o parte dintre ei și-au cumpărat singuri astfel de echipamente.

Începând de astăzi, 1.121.800 de măști chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceștia se află în contract.

Măștile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență către CNAS pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară din întreaga țară, conform Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, arată Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.