Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Învăţământul este un domeniu care s-a mutat în mediul online după declanşarea pandemiei de coronavirus. Profesorii au trecut în luna martie de la catedră în faţa camerei de luat vederi din propria locuinţă, de unde continuă să le predea elevilor şi studenţilor. Însă, la capitolul salarizare, lucrurile par să se complice, iar Ministerul Educaţiei şi Guvernul pregătesc tăieri.

FANATIK a obţinut un document oficial care circulă în şcoli şi în care apar noile recomandări privind remuneraţia profesorilor în timp de criză. Astfel, profesorii care au normă întreagă vor obţine salariul integral, însă dacă au ore suplimentare, acestea nu vor fi plătite. Chiar dacă aceste ore au fost ţinute online.

O altă categorie foarte afectată va fi cea a profesorilor care au contracte de plată cu ora. Conform circularei de la Minister, cadrele didactice plătite cu ora nu îşi vor obţine drepturile salariale decât pentru perioada 1-11 martie, intervalul în care orele s-au ţinut în şcoli şi nu online.

Integral pe FanatikComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.