Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Federația Sindicală Solidaritatea Sanitară atrage atenția că numărul cadrelor medicale infectate cu Covid este, în realitate, de 850. Dacă se continuă în acest ritm, într-o lună de zile, toate cadrele medicale vor fi infectate cu noul coronavirus, spune conducerea federației.

Sindicatele din Sănătate acuză Guvernul că nu ia măsuri pentru protejarea cadrelor medicale și că refuză să testeze întregul personal, indiferent că este asimptomatic sau nu. Conducerea Solidaritatea Sanitară dezvăluie faptul că medicii și asistentele folosesc o singură pereche de mănuși pe zi, în condițiile în care, înainte de Covid, era obligatorie aruncarea mănușilor după fiecare examinare. Totodată, cei mai mulți medici și asistente nici măcar nu știu cum arată o mască de protecție de înaltă performanță.

”734 este cifra pe care am primit-o din teritoriu în real, dar mai sunt salariați pe care nu i-am prins în numărul ăsta, eu estimez undeva la 850 de cadre medicale infectate până acum. Cred că este fenomenul populației, dacă o testăm pe toată ne îngrozim, dacă testăm toate cadrele medicale va fi la fel. S-au stabilit spitale de linia I, spitale de linia a II-a.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.