Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Teoria conform căreia coronavirusului și-ar avea originile în animale precum liliecii sau pangolinii este pusă la îndoială de mai mulți cercetători. Un studiu publicat în revista Nature arată că noul coronavirus ar fi putut să existe în populația umană de mai multă vreme, asimptomatic și mai puțin infecțios, perioadă în care s-ar fi adaptat ar fi suferit mutații și devenit din ce în ce mai infecțios și mai mortal, relatează CNN.

Ian Lipkin este unul dintre cercetătorii care pune sub semnul întrebării teoria conform căreia coronavirusul a ajuns la om prin transmisie de la lilieci. Într-un studiu publicat în revista Nature, se arată că virusul e posibil să fi ajuns la om în urmă cu luni sau ani în urmă. De atunci, el ar fi circulat asimptomatic și s-ar fi transmis de la om la om, adaptându-se pentru a deveni din ce în ce mai infecțios pentru organismul uman. Într-un final, a ajuns să devină monstrul de astăzi.

„Cred că, probabil, a circulat printre oameni de ceva vreme. De cât de mult timp face asta? Probabil nu vom ști niciodată și nici nu vom putea să creem o cronologie a sa. Ar fi putut să circule timp de luni de zile, poate chiar ani”, afirmă Ian Lipkin, cercetător epidemiolog.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.