Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorități. Cetățenii trebuie să fie prudenți și responsabili și să respecte mai mult ca oricând obligațiile legale. Pe de altă parte, odată cu instaurarea stării de urgență și a contravențiilor privind încălcarea dispozițiilor acesteia, tot mai multe persoane reclamă că au fost amendate pe nedrept.

Lipsa declarației printate, completarea incompletă sau pe un dispozitiv electronic fără a fi însoțită de semnătura olografă a persoanei sunt numai câteva dintre situațiile în care cetățenii spun că în mod nedrept au fost amendați pentru încălcarea regulilor stabilite prin Ordonanțele militare.

În plus, prin ordonanța militară nr. 4 amenzile contravenționale au ajuns la un MINIM de 2000 de lei, ceea ce este aproape un întreg salariu minim pe economie, salariu pentru care mulți români muncesc o lună întreagă. FACIAS a publicat pe site-ul său, www.facias.ro un Ghid cu pașii care trebuie urmați pentru a contesta o amendă.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.