Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Farmaciile din țara noastră sunt în criză. Medicamente pentru boala tiroiodei, antidiabetice sau antihipertensive lipsesc cu despăvârșire de săpătmâni întregi. Nominalizăm aici levotiroxina sodică (cunoscută sub denumirea comercială Euthyrox), metformina etc. a precizat duminică preşedinte Colegiul Farmaciştilor din Bucureşti, prof. univ. farm. dr. Simona Negreș.

Românii și-au făcut stocuri din anumite medicamente de care fie aveau nevoie, fie au aflat că ar fi utile în tratamentul COVID 19. Pe lângă tratamentele anumitor boli cronice, românii au cumpărat în exces paracetamol și hidroxiclorochină (Plaquenil).

Vineri, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) le-a cerut medicilor să prescrie pacienților medicamente în cantități limitate la strictul necesar pentru cel mult 3 luni, precizând că prescripțiile medicale trebuie eliberate numai pentru indicațiile terapeutice aprobate prin autorizația de punere pe piață, pentru pacienții cronici – și nu pentru COVID 19.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.