Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai sunt două zile și se împlinește o săptămână de când Administrația Prezidențială a comunicat că Spitalului județean de urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava i-a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul prezidențial nr.205 din 5 aprilie 2019. Măsură severă care a fost luată „având în vedere gravele deficiențe constate în perioada stării de urgență provocate de pandemia COVID-19 de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

Anterior, mai precis pe 26 martie, la cerea lui Nelu Tătar, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, managerul spitalului, directorul medical al unității și directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Suceava fuseseră demiși pentru gravele nereguli care au făcut ca Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou”, mult timp apreciat ca o unitate etalon a sistemului sanitar, să ajungă un mare focar de infecție,în urma crizei declanșate de pandemia Coronavirus.În prezent, conducerea celui mai important spital din municipiul și din județul Suceava este deținută de o echipă de medici militari.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.