Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe timpurile astea, dacăm sunteţi atenţi, începe să se ridice la orizont un nor foarte special de furtună, specific perioadelor de mare conflict, cele în care, în numele “binelui comun superior” poate fi tolerată punerea brutală şi extrem de rapidă a drepturilor universale ale omului.

Adevărat, la limită, în funcţie de circumstanţe, pe timp scurt, asta poate fi acceptat dacă într-adevăr , doar astfel şi numai astfel, pot evitate dezastre umanitare la nivel naţional. Dar asta în cazuri excepţionale şi pe perioade strict delimitate. Nu se poate justifica în niciun fel apariţia unor devieri precise şi absolut neliniştitoare tocmai pentru că reamintesc de motivaţiile pe care s-au bazat pe experimentările pseudo-ştiinţifice şi comportamentele criminale ale medicilor nazişti: “pentru binele umanităţii”.

Un exemplu tragic în esenţa sa s-a produs acum câteva zile când doi eminenţi medici francezi au fost invitaţi de televiziunea LCI la o discuţie despre testarea vaccinului BCG împotriva tuberculozei ca potenţial tratament pentru COVID-19. Moment în care Jean-Paul Mira, şeful unităţii de îngrijiri intensive de la spitalul Cochin din Paris, spune: "S-ar putea să fiu provocator. De ce să nu facem acest studiu în Africa, acolo unde nu sunt măşti, nu există tratamente sau terapie intensivă, ceva în genul care s-a făcut în cazul anumitor studii privind SIDA, am încercat asta cu prostituatele pentru că ştiam că sunt foarte expuse şi că nu se protejau?"

Şi atunci să se fi terminat oare credinţa că există rase sau grupuri umane pe care să se poată efectua în mod prioritar experimente pentru că, într-un fel sau altul, au specificităţi unice şi beneficiază de minimum de protecţie socială?

Concluzia: numai să se poată, băieţii sunt mereu gata s-o ia razna.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.