Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până în seara zilei de 3 aprilie, pe teritoriul României au fost înregistrate 133 de decese din cauza COVID-19. Din analiza datelor oficiale, rezultă că vârsta medie a celor decedaţi este de 65 de ani, mai bine de jumătate dintre ei sun bărbați. Boala a făcut victime și în rândul unor tineri.

Cele mai multe cazuri de deces au fost înregistrate în judeţul Suceava, acolo unde există şi majoritatea cazurilor confirmate cu Covid-19. Pe locul 2, la numărul de cazuri confirmate, dar şi la cel al deceselor, este municipiul Bucureşti.

Există însă și județe cu un număr mare de cazuri, dar fără decese prea multe sau chiar cu niciun deces. Brașovul, cu 124 de cazuri înregistrate, este un astfel de exemplu: nicio victimă.

Din cele 133 de decese înregistrate până aseară, doar în 94 din cazuri se precizează eventualele patologii cronice preexistente. Cele mai întâlnite afecţiuni la persoanele care au decedat din cauza Covid -19 sunt diabetul şi hipertensiunea arterială.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.