Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a decis, vineri, să aprobe cererile primite din partea statelor membre și a Regatului Unit care solicitau scutirea temporară de la plata taxelor vamale și a TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului.

Măsura va facilita, din punct de vedere financiar, accesul la echipamente medicale, potrivit reprezentanței Comisiei Europene în România.

„În această situație de urgență este vital ca echipamentele și dispozitivele medicale să ajungă rapid acolo unde este nevoie de ele. Prin scutirea de la plata taxelor vamale și a TVA la importul acestor produse din afara UE, Comisia Europeană ajută la îmbunătățirea accesibilității acestor produse", a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.