Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Judecătorul Cristi Danileţ a criticat într-o postare pe pagina sa de Facebook proiectul de lege iniţiat de deputatul liberal Alina Gorghiu pentru executarea acasă a pedepselor de până la 7 ani de închisoare. Acesta a susţinut că aceste pedepse nu se aplică pentru infracţiuni uşoare şi oricum statul nu are capacitatea de monitorizarea a acestora.

„Am văzut că se dezbate un proiect de lege privind eliberarea condamnaţilor pentru infracţiuni neviolente până la 7 ani închisoare pentru a executa pedeapsa la domiciliu în perioada stării de urgenţă.

(...) Eu consider că un astfel de proiect de lege NU ar trebui adoptat: infracţiunile care sunt sancţionate de lege cu închisoare peste 5 ani sunt considerate grave; este anormal ca brusc să se considere că infracţiuni unde judecătorul a aplicat 5, 6 sau 7 ani să fie considerate uşoare! " , a scris magistratul pe pagina sa de Facebook.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.