Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu, consideră că la "o criză aşa de puternică" este foarte greu să se mai pună "problema profitului" în ceea ce priveşte băncile, în prezent acestea fiind preocupate de felul în care administrează resursa disponibilă.

"Este un lucru destul de clar că la o criză aşa de puternică este foarte greu să îţi pui problema profitului. Astăzi cu toţii ne punem problema felului în care administrăm resursa pe care o avem. De aceea facem apel la toţi cei care au responsabilitatea deciziilor să nu facă promisiuni pe buzunarul altora şi, în acelaşi timp, ar trebui să decidă cei care înţeleg şi complexitatea şi adâncimea unei astfel de crize. Cred că este foarte important ca şi bancherii să fie întrebaţi când se decide despre industria bancară. Măcar acum, în situaţia asta, de responsabilitatea generală", a afirmat, vineri, Dănescu, la Digi 24, întrebat care este opinia sa cu privire la recomandarea BNR pentru băncile din România de a nu plăti dividende în 2020.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.