Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe 20 martie, în imensa sa înțelepciune, cineva a decis să nu se mai comunice distribuția numărul noilor infectări cu coronavirus pe județe. De-abia pe 2 aprilie autoritățile au revenit la raportările anterioare. Este greu de spus ce au gândit cu adevărat decidenții atunci când au luat decizia. E clar că au revenit asupra ei de-abia după ce șeful ISU Sibiu a răbufnit tocmai din cauză că nu avea informații exacte.

Dar, ca multe dintre calculele făcute de strategii momentului, și acesta s-ar putea să se fi dovedit unul greșit. Neinformați cu bună știință, dar nu la fel de bună intenție, mulți dintre români s-au relaxat.

E cert că ascunderea informației n-a oprit răspândirea virusului. N-a funcționat nici intonarea imnului din autospecialele poliției sau jandarmeriei. Dacă te uiți la numărul de decese, în continuă creștere în întreaga lume, e clar că nu lipsa de informație vindecă pandemia.

Integral pe Libertatea


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.