Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poliția rusă a reținut-o pe Anastasia Vasiliyeva, liderul sindicatului Alianța Medicilor și activist pentru drepturile medicilor după ce organizația a transmis mesaje extrem de critice cu privire la modul în care Kremlinul gestionează focarul de coronavirus din Rusia. Anastasia Vasiliyeva a fost dusă la secția de poliție, împreună cu alți medici activiști, în timp ce încerca să livreze echipament medical în regiunea Novgorod din Rusia.

Videoclipul filmat și postat pe Twitter de organizație arată că Vasiliyeva a fost târâtă într-o secție de poliție locală de polițiști și alți bărbați cu măști medicale pe față. Într-o postare, organizația a spus că Vasiliyeva și-a pierdut cunoștința în timpul arestării, probabil pentru că a fost sufocată, potrivit The Guardian.

Ea este încă în arest începând de vineri după-amiază și a primit citări pentru încălcarea măsurilor obligatorii de carantină și pentru rezistența la ordinele poliției.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.