Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Clorochina și hidroxiclorochina, folosite deja de SUA și Franța în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19, nu pot fi prescrise de medicii români. Directiva vine de la Agenția Europeană a Medicamentului, care motivează că aceste medicamente sunt insuficiente și că trebuie administrate pentru afecțiunile autoimune.

Medicii români au interdicție de la Agenția Europeană a Medicamentului să prescrie clorochina și hidroxiclorochina, cele două medicamente care s-au dovedit eficiente în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Probabil că interdicția a fost coroborată și cu o absență a acestor medicamente de pe piața românească, având în vedere cererea uriașă pe plan mondial.

”În prezent, clorochina și hidroxiclorochina, două medicamente deja autorizate pentru tratamentul malariei și al anumitor boli autoimune, constituie obiect de cercetare la nivel mondial datorită potențialului terapeutic al acestora în tratarea infecției cu noul coronavirus (Covid-19).

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.