Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ziarele și televiziunile relatează fără încetare despre ceea ce fac medicii și personalul medical în această cumplită bătălie împotriva coronavirusului. Despre specialiștii ale căror opinii le găzduiesc pe larg, despre eroii în halate, dar și despre demisiile unora dintre ei.
Share

Epidemia de coronavirus ne pune pe toți la grea încercare. Ne radiografiază întreaga societate, de la vârfurile de la Cotroceni sau din Piața Victoriei, la tragedia care a cuprins Suceava. Iar radiografia arată rău. Arată că nu suntem pregătiți, real, pentru momente de stres de astfel de intensitate. Scoate la iveală lipsuri și metehne de un feudalism înfricoșător. Ne arată slăbiciunile. Ne arată, din nou, faptul că în 30 de ani nu am învățat mare lucru despre responsabilitate. Și că o mare parte din tot ce s-a construit în România a fost construit într-o schemă pe termen scurt. Statul român nu a lucrat în proiecte și programe pe termen lung. Nu am construit lucruri care durează, fie că ne referim la infrastructură, fie că ne referim la sănătate.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.