Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Câţi oameni dintre cei infectaţi cu noul coronavirus mor de COVID-19? Mult mai puţini decât s-a estimat anterior, potrivit unui studiu recent, însă totuşi peste rata de deces provocată de gripa sezonieră şi gripa porcină.

Cercetarea, cea mai amplă de până acum, publicată luni în revista The Lancet Infectious Diseases, estimează că circa 0,66% dintre cei infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi nedetectaţi vor muri. În cazurile confirmate, rata totală de deces a fost de 1,38%, arată autorii studiului. OMS anunţase la începutul lunii martie o mortalitate, la nivel global, de 3,4% ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cu precizarea că diferă de la ţară la ţară. Totodată, dr. Anthony Fauci, directorul US National Institute of Allergy and Infectious Diseases, anunţa în aceeaşi perioadă că „dacă faci doar matematic, este de aproximativ 2%”.

Potrivit studiului actual, rata de mortalitate de coronavirus de 0,66% pentru indivizii infectaţi, dar nedetectaţi, ţine cont de cazurile potenţial mai uşoare, care adesea nu sunt diagnosticate. Chiar şi aşa, este o rată de deces mult mai mare decât cea de 0,1% a persoanelor ucise de gripa sezonieră, notează CNN.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.