Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poliția Locală va avea la fel de multe atribuții ca și Poliția Națională, potrivit unui proiect de lege strecurat în vreme de pandemie la Camera Deputaților. Printre multe altele, polițiștii de la Locală vor fi dotați cu radare și vor putea reține permisele de conducere ale șoferilor.

O veste care dă fiori mai reci decât pandemia este aceea că Poliția Locală se transformă în Poliție Națională. Practic, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.155/2010 privind Poliția Locală, inițiat de parlamentarii PMP la solicitarea Sindicatului Polițiștilor ProLex, polițiștii locali vor avea dreptul să rețină permisele de conducere și să aplice sancțiuni pentru toate infracțiunile prevăzute în Codul Rutier și vor avea dreptul să solicite documentul de identitate și permisul de conducere, documentul de înmatriculare, documente referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.