Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicii de familie fac apel la autorități să-i solicite în prima linie pentru a-și oferi ajutorul pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

Medicul de familie Iulian Scorta a trimis o scrisoare deschisă autorităților în care le spune că, în momentul de față, toți fac rețete online și consultă telefonic, însă dacă li s-ar oferi resurele, ar putea face teste rapide pacienților la domiciliu.

"Scrisoare Deschisa către autorități și decidenți.

Am încercat să trimit ceva similar pe site-urile DSU și DSP. Cred că avem un avantaj de 7-10 zile față de Italia și Spania. E păcat să nu-l folosim. Sunt medic de familie. Propun folosirea noastră în prima linie. Acum facem rețete on line și consultăm telefonic. E păcat să pierdem timpul! Ne cunoaștem pacienții! Știm cine sunt cei cu riscuri! Ei au încredere în noi! Dați-ne posibilitatea și resursele (teste rapide) și instruiți-ne să-i vedem la domiciliu! Vom decongestiona ambulanța și serviciile de Boli Infecțioase! Chiar vom tria cazurile reale COVID-19 de afecțiuni intercurente! Sunt convins că majoritatea colegilor din medicina de familie vor asta! Peste 10-14 zile s-ar putea să ajutam doar la trierea celor care au sau nu șanse! Este o rugăminte/propunere!

Cu stima, Dr. Iulian Scorta", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.