Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza economică provocată de pandemia de COVID-19 se anunță mai gravă decât recesiunea din 2009, potrivit unui document intern al Comisiei Europene, consultat de Euractiv.

Comisia nu a făsut o estimare exactă a nivelului până la care se va contracta economia din cauza actualei crize sanitare, deoarece epidemia nu a atins încă apogeul. Însă un document intern cu data de 30 martie prevede deja repercusiuni mai grave decât cele provocate de criza financiară din 2009.

Comisia spune că „va fi poate necesară” naționalizarea întreprinderilor din principalele sectoare ale economiei, cel puțin temporar, pentru injectarea de capitaluri suplimentare în alte domenii. Până în prezent, statele membre UE au stabilit un plan de relansare bugetară care se ridică în medie la 2% din PIB-urile naționale și au furnizat lichidități cifrate la 13% din PIB.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.