Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a transmis un mesaj la 154 de ani de la înfiinţarea Academiei Române, în care spune că prezenţa "părinţilor şi bunicilor în comunitate nu poate să ofere decât siguranţă, experienţă de viaţă şi soluţii pentru astfel de nenorociri, prin care seniorii au trecut şi au ieşit cu bine la liman". Academicianul îşi exprimă speranţa că vom depăşi cu bine această perioadă dificilă.

Istoria modernă a Academiei Române începe la 1/13 aprilie 1866, când a fost fondată, prin decret al Locotenenţei Domneşti, Societatea Literară Română, care, un an mai târziu, îşi schimbă denumirea în Societatea Academică Română.

În ultimele două decenii, a devenit tradiţional ca Academia Română, să serbeze momentul fondării prin sesiune ştiinţifică extraordinară şi prin organizarea Zilei Porţilor Deschise. Dat fiind contextul epidemic şi recomandarea distanţării sociale, cu mare regret anul acesta cinstim această aniversare fără a ne reuni în Aula Academiei Române.

Integral pe Adevărul


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.