Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Condițiile impuse de Ungaria, care permite tranzitarea graniței cu România numai între orele 21.00 – 05.00, ridică mari probleme societăților care se ocupă, în această perioadă, de repatrierea românilor decedați în Spania și Italia, din cauza COVID-19.

Alexandru Ruș, unul dintre proprietarii unei firme de pompe funebre, a declarat, pentru Gândul.ro, că absolut toate societățile din acest domeniu întâmpină mari probleme. „Șoferii care pleacă în aceste state, nu mai vor să lucreze. Este groaznic să stai 24 de ore cu o persoană decedată, despre care știi că este contaminată, chiar dacă sicriele sunt închise etanș. Ca să nu mai spun că, în cazul deceselor provocate de infectarea cu COVID-19, îmbălsămarea este strict interzisă”, a spus Ruș. Acesta a adăugat că ar fi existat și o intervenție din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), însă decizia Ungariei a rămas neschimbată.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.