Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De la 1 aprilie, s-a dat undă verde pentru depunerea listelor cu angajații trimiși în șomaj tehnic. Vestea proastă este însă că foarte mulți români au fost deja concediați de firme sau trimiși în concedii fără plată și nu vor beneficia de procentul de 75% din salariu.

Ultimele modificări aduse ordonanței care permite intrarea în șomaj tehnic a salariaților afectați de criza pandemiei reglementează, în sfârșit, prevederile care făceau inaplicabilă această măsură.

Angajatorii, cel puțin cei care nu și-au concediat deja salariații sau nu i-au trimis în concedii fără plată, pot trimite acum listele cu oamenii care vor putea primi banii din șomajul tehnic. În afară de cei din HORECA (hoteluri, restaurante și alte activități de alimentație publică) și de comercianții din mall-uri, care, probabil, au optat pentru suspendarea contractelor de muncă ale angajaților, există însă foarte multe domenii și sectoare afectate indirect de starea de urgență, ai căror patroni nu au mai avut resurse să-și păstreze angajații și nici firmele.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.