Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coreea de Sud a primit solicitări din 121 de state pentru a ajuta la operaţiunile de testare a populaţiei la noul coronavirus, a declarat miercuri un oficial din Ministerul de Externe, transmite Reuters.

Campania masivă de testare din Coreea de Sud, sprijinită de geolocalizarea contactelor persoanelor infectate, este creditată cu un rol important în încetinirea răspândirii coronavirusului în această ţară, care a avut la un moment dat al doilea cel mai mare focar, după China, potrivit Agerpres.

'Primim atât de multe cereri din diferite ţări pentru că am dezvoltat o experienţă de la începutul epidemiei. Numărul, care astăzi este de 121 de ţări, creşte în fiecare zi', a declarat oficialul, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul. Coreea de Sud a creat un grup de lucru pentru a stabili cum poate oferi asistenţă, fie prin exportul de kituri de testare, fie prin alte ajutoare umanitare, a adăugat oficialul ministerial.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.