Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-a instituit carantină totală în satul Sacoşu Turcesc, din județul Timiş, după ce un om a murit şi alţi şapte au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Primarul Gabriel Koler spune că în localitate intră doar medicii, camioanele cu apă şi mâncare şi preotul.

Potrivit primarului comunei Șacoșu Turcesc, Gabriel Koler, carantina a fost institută, marţi după amiază, şi se aplică doar locuitorilor din sat, celelalte şase sate ale comunei fiind fără restricţii.

Măsura a fost luată după ce șapte persoane din localitate, printre care şi două angajate ale primăriei, au fost diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus.

Gabriel Koler a declarat, pentru MEDIAFAX, că în sat au voie să intre şi să iasă doar camioanele care aduc apă şi mâncare, medicii și preotul.

"Eu am informat astăzi (marți – n.r.) Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am informat despre situaţia din Sacoşu unde sunt șapte cazuri confirmate şi, din păcate, şi primul deces şi multe cazuri cu simptome, şi s-a luat hotărârea de a intra în carantină satul Sacoşu Turcesc care are în jur de 1.000 de persoane. Am intrat în carantină de azi după amiază. Nu mai intră în localitate decât maşinile cu alimente, apă, doctorii şi popa în caz de înmormântări, slujbe la vreo persoană“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Koler.

Potrivit acestuia, toţi angajaţii primăriei sunt izolaţi la domiciliu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.