Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situația infectărilor masive cu noul coronavirus, de la Spitalul Județean din Suceava face obiectul unui dosar penal, deschis încă de acum opt zile, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Între timp, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, instanța superior ierarhic. Motivul acestei preluări constă în faptul că în urma acestei răspândiri a coronavirusului, au decedat mai multe persoane, caz în care intervine competența procurorilor de la Parchetul Tribunalului Suceava.

La momentul deschiderii dosarului penal, procurorii vorbeau despre o răspândire generalizată în comunitate. ”Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, examinând mai multe articole din data de 23.03.2020, publicate în mediul on-line, în temeiul dispoziţiilor art. 292 Cod pr. Penală, s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” prev. de art. 352 din C. pen. şi “abuz în serviciu” prev. de art. 297 alin.1 din C. pen., în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.