Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele prezentate într-un comunicat oficial din 30 martie, privind numărul de cadre medicale confirmate ca fiind infectate cu COVID-19, aruncă un uriaş semn de întrebarea asupra modului cum este gestionată epidemia în România.

Luni, 30 martie 2020, ora 14,59. Mass-media se dă de ceasul morţii că Guvernul a îngheţat comunicarea pe subiectul criza COVID-19. Se scriu proteste oficiale, se cere transparenţă. Ca din senin, pe canalele de comunicare oficiale scapă un mesaj cu statistica privind personalul medical infectat cu noul coronavirus. Mirabil de-a dreptul, există acolo detalii pentru fiecare judeţ. Jurnaliştii se crucesc de brusca revenire spre o comunicare normală, apoi apare revelaţia: cifrele nu se pupă de nicio culoare cu realitatea deja confirmată de instituţiile publice, cu zgârcenie, fragmentat. Dar puse cap la cap, cu migală, de media.

„Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în ţara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, după cum urmează:”, se zice în comunicatul lansat de Grupul de Comunicare Strategică (da, chiar el!) şi preluat şi de ştirioficiale.ro (deci de netăgăduit).

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.