Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România va putea suplini criza de personal medical dacă va accepta echipe de specialiști trimiși din Cuba.

O țară din America Latină, Cuba, a început să trimită echipe medicale în alte state ale lumii, care să sprijine țările respective în lupta împotriva coronavirusului. Chiar în cursul zilei de ieri, 29 martie, o echipă medicală din Cuba, formată din 39 de medici şi de infirmieri, urma să ajungă în micul stat Andorra din vestul Europei, pentru a participa la campania împotriva coronavirusului.

Cuba, stat insular din America Centrală, are până acum doar 119 cazuri de coronavirus, dintre care trei decese. Pe de altă parte, Cuba are și o veche tradiție în “exportul” de servicii medicale. În ultimele zece zile, Cuba a trimis 508 medici şi infirmieri în alte ţări, pentru a le sprijini în campania împotriva coronavirusului. Astfel, Cuba a trimis deja personal medical în Italia şi în 11 ţări din America Latină.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.