Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituțională a făcut publică, la sfârșitul săptămânii trecute, motivarea deciziei prin care a respins excepția de neconstituționalitate ridicată de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cu privire la prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea însemnelor naționale de către autoritățile și instituțiile publice.

Nu însă toți cei nouă judecători au considerat astfel. Magistratul Varga Attila a formulat opinie separată, în sensul că apreciază legea că este neconstituțională dacă se referă și la însemnele minorităților naționale.

Primarul Antal Arpad a fost amendat, în anul 2018, cu 5.000 de lei pentru că a refuzat să îndepărteze simbolurile naționale ale Ungariei de pe clădirile publice din oraș, cu ocazia zilei de 15 martie. De atunci, el se judecă pentru anularea amenzii, la Judecătoria Sfântu Gheorghe, unde, anul trecut, a solicitat atacarea Legii nr. 75/1997 la Curtea Constituțională.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.