Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel anunță că Institutul Matei Balș este deja plin cu pacineți infectați cu COVID-19. Se discută mutarea pacienților uşori şi asimptomatici în hoteluri.

Toate locurile de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș sunt ocupate.

Recent pavilionul de copii a fost golit special pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus, dar chiar și așa spitalul este ocupat la capacitate maximă, anunță managerul Adrian Streinu-Cercel.

"Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă.

Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi. Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri", a mai spus Streinu-Cercel.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel susține că situația pacienților cu COVID-19 este sub control.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.