Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șoferii români de TIR sunt nevoiți să aștepte în vamă între 12 și 15 ore pentru a putea tranzita Bulgaria, în convoi, așa cum au organizat autoritățile de la Sofia.

Oamenii se plâng că această măsură crește riscul de contaminare, având în vedere că în timpul în care așteaptă la vamă iau contact cu alți șoferi.

Mai mult, șoferii care tranzitează Bulgaria în convoi nu au voie să oprească niciun moment pe teritoriul țării, nici măcar pentru toaletă.

"Cozile s-au mutat la bulgari. Se tranzitează doar în convoi Bulgaria. Nu contează de unde vii și unde mergi. Strâng camioanele în vamă, se stă în vamă în medie 12-15 ore și apoi se pleacă în convoi.

Nu-i lasă să oprească nici la toalete, nu au unde să își facă necesitățile, merg așa în convoi toată Bulgaria. Pericolul de contaminare este enorm așa decât dacă ar circula liber. Stând și așteptând atâtea ore la vămi, șoferii coboară și iau contact unii cu alții", a explicat administratorul unei firme de transport.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.