Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că România va depăși cel mai probabil luni pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus.

"Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limităm transmiterea acestei boli.

Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine (luni - n.r.), cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri, care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă.

S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine", a declarat la Digi24 Alexandru Rafila.

Declarația vine în condițiile în care ultimul bilanț în România arată o creștere a numărului de pacienți cu 308.

"Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele", a adăugat Rafila.

Acesta a adăugat că 80% dintre cei diagnosticați fac forme ușoare sau medii și doar 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.