Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poluarea ajută nou coronavirus să se răspândească rapid, atenţionează dr. Andrei Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, care spune că răspândirea mondială se leagă chiar de calitatea scăzută a aerului.

"Poluarea industrială, dar poluarea în primul rând, a favorizat întodeauana astfel d einfecţii şi a facut ca transmiterea să se fac mult mai uşor.

Şi, în general în oraşe, cum e Bucureşti, aţi văzut că transmiterea e mult mai rapidă. Unul dintre motive este şi acesta, şi că rămâne în particulele de praf virusul, şi că persoanele care sunt poluate au mai mult boli cronice respiratorii şi ele vor face forme severe", a explicat medicul Adrian Marinescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat, noaptea trecută, că numărul românilor morți din cauza coronavirus a ajuns la 37, după ce alte trei cazuri au fost confirmate de la ultima raportare oficială.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, unul dintre ultimii români morți de coronavirus este un tânăr de 39 de ani, internat la spitalul din Țăndărei și care nu avea alte boli.

Niciunul dintre decedați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat, se arată într-o informare a Guvernului.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.