Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reuniunea între reprezentanții tuturor Statelor Membre și ai Comisiei Europene (CE) cu privire la noua Inițiativă promovată de CE pentru combaterea pandemiei COVID-19 la nivel european (Inițiativa de Investiții pentru combaterea Coronavirusului – CRII) a fost organizată, astăzi, în sistem videoconferință, de către Președinția Croației la Consiliul Uniunii Europene. Din partea Ministerului Fondurilor Europene au participat Dna. Carmen Moraru și Dl. Adrian Mariciuc, secretari de stat.

Multe dintre statele UE se confruntă în această perioade cu situații nemaiîntâlnite, înregistrând pierderi de vieți, precum și pierderi economice din cauza răspândirii pandemiei COVID-19 și efectele acesteia în majoritatea sectoarelor economice. Inițiativa prevede măsuri specifice menite să mobilizeze investiții în sistemele de sănătate ale Statelor Membre și în alte sectoare ale economiilor acestora ca răspuns la pandemia de COVID-19. Printre măsuri se numără modificarea mecanismului de decontare a prefinanțărilor astfel încât Statele Membre să justifice avansurile încasate la finalul perioadei de implementare a proiectelor, posibilitatea efectuării de realocări în cadrul Programelor Operaționale în limita a 8% din alocarea totală fără aprobarea Comisiei, precum și flexibilizarea finanțărilor acordate pentru sprijinirea sistemului medical.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.