Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fermele de porci din România sunt mult mai curate, mai sigure și mai septice decât spitalele, ne spun producătorii de carne de porc. Aceștia se tem însă că, în afara locurilor de muncă, salariații lor pot contacta coronavirusul, fapt care ar duce la o paralizare a activității în ferme.

Măsurile de biosecuritate din fermele de porci au făcut ca acestea să fie mult mai sigure decât spitalele din România. Angajații se schimbă de haine la intrare, fac dușuri la venire și la plecare și își dezinfectează frecvent mâinile și încălțările, spun reprezentanții Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). ”Îngrijorările noastre sunt legate de restricțiile de circulație ale personalului și, mai ales, de ceea ce se poate întâmpla în cazul în care angajații fermelor, ai abatoarelor, ai fabricilor de procesare ajung să fie contaminați cu coronavirus.

Mai ales la ferme este extrem de grav, pentru că nu mai are cine să hrănească animalele. Am încercat să transmitem autorităților îngrijorările noastre, cel puțin până la acest moment comunicarea este deschisă, este bună, dar trebuie să realizăm că trecem printr-o perioadă extrem de complicată. De îndată ce va apărea o problemă la nivel de ferme, va fi destul de greu să găsim soluții pentru a înlocui personalul care ar intra în carantină sau în izolare.

Partea bună din toată chestiunea asta este că fermele noastre sunt mult mai sigure decât spitalele. Dacă în spitalele din România, până nu demult, intra cine voia, cum voia, la noi nu se poate intra, nu s-a putut intra nicicând, și aici vorbesc de fermele comerciale profesionale.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.