Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La patru ani după sfârșitul epidemiei SARS, care a lovit Asia între 2002-2003, Societatea Americană de Microbiologie a publicat un studiu amplu despre Sindromul Respirator Acut Sever. Trecu total neobservat de comunitatea politică internațională în 2007, documentul revine acum în actualitate în special printr-un detaliu: anticipa riscurile izbucnirii actualei pandemii globale de COVID-19.

Intitulat „Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus as an Agent of Emerging and Reemerging Infection”, studiul se adresează microbiologilor, virusologilor, epidemiologilor și în general lumii medicinei, dar există un scurt fragment „premonitoriu” care face referire la noul coronavirus.

„Coronavirusurile sunt cunoscute ca fiind predispuse la recombinări genetice, ceea ce poate duce la noi genotipuri și focare. Prezența unui mare rezervor de virusuri asemănătoare cu SARS-CoV în rândul liliecilor cu potcoavă, potențată și de cultura din sudul Chinei privind consumul de mamifere exotice, constituie o bombă cu ceas. Nu trebuie ignorată re-emergența SARS sau alte noi virusuri provenind de la animale sau din laboratoare și, prin urmare, necesitatea pregătirii nu trebuie ignorată”, se arată în concluzia studiului.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.