Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu este nicio neconcordanță de declarații între premierul Ludovic Orban și profesorul Adrian Streinu-Cercel în ceea ce privește testarea populației pentru coronavirus. „Vorbim de lucruri diferite”, a susținut profesorul Cercel, joi, la Digi24, după ce premierul declarase în ședința de guvern că „poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase”.

„Noi vorbim de un proiect, care este un studiu de seroprevalență, care se face în absolut toate țările și care nu are legătură cu testarea care se face în mod uzual la spital, la cadre medicale, la pacienți etc”, a precizat profesorul Cercel. „Acest studiu de seroprevalență este cel care ne va da nouă, specialiștilor, instrumentul pentru a putea lua în calcul pașii următori din punct de vedere al pregătirii pentru etapele viitoare ale pandemiei. Sunt lucruri total diferite”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.

Integral pe Digi24