Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Radu Vasile, liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj, a povestit pentru Libertatea cu ce se confruntă personalul medical din Cluj-Napoca. El atrage atenția asupra unui fenomen periculos: în țară continuă demisiile personalului medical, pe fondul lipsei echipamentelor de protecție și a modului în care sunt tratați de autorități în plină pandemie de coronavirus.

Liderul sindical Radu Vasile spune că medicii, asistentele și infirmierele au început să demisioneze ca urmare a felului în care a fost gestionată criza coronavirus. “E dreptul lor să plece”, punctează el, subliniind că sistemul sanitar este deja copleșit de lipsa măsurilor de protecție corespunzătoare.

“Medicii simt că nu sunt protejați, că viața lor nu contează” “Da, a apărut fenomenul demisiilor în sistem. Oamenii își dau demisia, iar noi, noi ce le putem face? E dreptul lor să demisioneze. Nu știu ce se va întâmpla dacă acest lucru se va repeta până va ajunge la un fenomen de masă. Nu avem demisii numai la Cluj, avem informații că se întâmplă lucrul ăsta în toată țara”, a povestit Radu Vasile.

Integral pe Libertatea