Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România nu are cum să evite o recesiune în acest an, însă important este ca scăderea să nu ajungă la 10-15% din PIB, a declarat Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal.

El a adăugat că există calcule la CF care arată că şomajul tehnic poate fi susţinut luni de zile şi a propus o taxă pe solidaritate.

„Şomajul tehnic este obligatoriu şi se poate susţine prin redistribuire de resurse. Ar fi imoral să lăsăm aceste persoane de izbelişte. Avem şi la Consiliul Fiscal unele calcule, luni de zile se pot acoperi asemenea cheltuieli dedicate şomajului tehnic. Avem o situatie de mare vitregie cu bugetul public, am văzut cum s-a terminat bugetul anul trecut cu deficit (de peste 4%), România nu are monedă de rezervă (deci) noi nu ne permitem un pachet de asistenţă cum e configurat peste Ocean sau în Germania, dar putem avea o creştere a deficitului bugetar de 2-3% din PIB, dar cheltuială raţională care este dedicată luptei împotriva coronavirusului şi acoperirii cheltuielilor de şomaj pentru că nu putem lăsa oamenii de izbelişte”, a spus Daniel Dăianu, la Digi24.

Integral pe Cotidianul