Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile au emis, duminică seara (22 martie), lista de amenzi pentru persoanele fizice şi juridice care încalcă noile restricţii, înainte cu câteva ore de a intra în vigoare ordonanţa militară 2 prin care se restrâng drepturile de circulaţie, în intervalul orar 22.00-06.00. Două zile mai târziu, Guvernul României emitea o nouă ordonanță militară, a treia, care restricționează circulația persoanelor în România și care impune și alte măsuri, menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Noua ordonanță interzice circulația persoanelor în afara gospodăriei, și în interbalul 06.00-22.00, cu excepția unor motive întemeiate:

deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru achiziționarea de alimente și medicamente, deplasarea pentru îngrijirea copiilor, bătrânilor, pentru înmormântări sau asistență urgentă a persoanelor vulnerabile, deplasările scurte pentru plimbarea animalelor de companie sau efectuarea unor activități fizice (excluse fiind sporturile de echipă), deplasarea în scopul donării de sânge sau activităților de voluntariat, precum și deplasarea pentru activități agricole sau comercializare de produse agro-alimentare.

Persoanele de peste 65 de ani, care sunt mai vulnerabile la coronavirus decât populația tânără, vor putea părăsi locuința doar în intervalul 11.00-13.00, pentru asistență medicală, achiziționare de alimente sau medicamente, dar și pentru scurte plimbări în jurul locuinței.

Integral pe Gândul