Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, într-o declarație de presă, că o prioritate pentru statul român este repatrierea cetățenilor din afara granițelor, mai ales a muncitorilor sezonieri.

Klaus Iohannis a afirmat că, la videoconferința cu membrii Consiliului European, dedicată măsurilor legate de combaterea efectelor pandemiei COVID-19, va ridica problema repatrierii cetățenilor români aflați în prezent fie în afara Uniunii, fie în state membre și care, din motive obiective, doresc să revină în România.

”Este importantă cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetățenilor europeni în țările lor de origine, mai ales în condițiile în care multe state au impus restricții de circulație. Cea mai vulnerabilă categorie continuă să fie lucrătorii noștri mobili, în special lucrătorii detașați și cei sezonieri. Noi facem tot posibilul pentru a le asigura întoarcerea în siguranță acasă. Cu toate acestea, nu este o sarcină ușoară, având în vedere numărul totuși semnificativ de cetățeni și restricțiile impuse peste tot în Europa”, a spus Iohannis.