Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coronavirusul care a lovit planeta face ravagii în România. Deși știa încă din februarie ce ne așteaptă, statul român a ignorat complet pericolul. Rezultatele le vedem acum, când ne vine nota de plată pentru 30 de ani de haos și brambureală instituțională.

Cu ce ne confruntăm, vedem cu toții. Minciuna și adevărul parțial au devenit monopol guvernamental. Autoritățile liniștesc populația, măcar să moară cu gândul că va fi bine și la vară cald…

Invazia. Reîntorși din țările contaminate deja, mii de repatriați din elita infracțională a țărișoarei invadează granițele. Aglomerează vămile, cotropesc avioanele și trec de măsurile de triaj penibile introduse de guvern ca prin brânză. Formularele de declarație pe propria răspundere prin care se angajează să se izoleze la domiciliu sunt hârțoage fără valoare.

Repatriații bântuie pe drumuri, năvălesc în comunitățile rurale și bagă spaima inclusiv în autorități. Cer mâncare, butură, țigări sau mâncare pentru câini gratis, de la stat, ca să se izoleze așa cum cere legea. Primarii comunelor afectate sunt depășiți. Două femei din Urziceni, mamă și fiică, au fost snopite în bătaie pentru că hoarda de repatriați care le înghesuiau au interpretat drept afront rugămintea de a păstra distanța. Un salon de coafură din Urziceni, deși închis, presta la capul gol servicii pentru doamnele cu fuste multiple revenite în pripă din marile capitale europene.

Situația este dramatică peste tot în comunitățile contaminate cu turme infracționale revenite din pribegie. Prefectura, în calitatea ei de organ, transmite indicații telefonice. Primarii sunt invitați să scoată bani din buget și să hrănească turma. Să o țină în izolare, cu polițistul, viceprimarul și, probabil, poștașul comunal. Care bani, care buget?

Integral pe România Liberă