Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De 23 de ani medic infecționist, cu stagii în Olanda, medicul Ramona Ionescu a demisionat pe 12 martie, în plină ședință a Consiliului Județean, din cea mai importantă poziție medicală de conducere din Brașov în pregătirea unei asemenea epidemii.

* Ionescu spune pentru cititorii Libertatea că a demisionat după ce și-a dat seama că ”pregătirea pentru epidemia coronavirus consta nu în discuții, ci în raportări” făcute de tot felul de autorități.

* În ultimele zile, mulți medici au început să vorbească despre marile probleme ale sistemului românesc de sănătate, probleme nu doar de dotare, ci și de organizare și atitudine. Majoritatea au solicitat păstrarea confidențialității.

* Căutată de Libertatea în urma demisiei sale într-un asemenea moment, Ramona Ionescu a acceptat dialogul și își asumă poziția publică.

* Infecționistul este acum acasă cu probleme medicale, ”starea sănătății mele este degradată de un an și nu-mi revin”, însă a decis să discute despre ceea ce ea crede că este ”marele pericol a ceea ce urmează”.

Integral pe Libertatea