Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pretul gazelor nu ar trebui plafonat la valorile actuale, acest lucru însemnând , de fapt, o scumpire, ci ele ar trebui să se ieftinească major, având în vedere contextul actual. O spune președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care confirmă astfel ceea ce publicația noastra deja a a analizat Prețul utilităților NU trebuie plafonat, ANRE trebuie să decidă ieftiniri.

Preţul gazelor ar trebui să scadă pentru toţi consumatorii de la 1 iulie, când piaţa gazelor va fi complet liberalizată, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Părerea mea personală este că preţul gazelor ar trebui să scadă de la 1 iulie pentru toţi consumatorii, odată cu liberalizarea, dar acest lucru trebuie verificat şi cu Ministerul Energiei şi cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Eu mă aştept să văd scăderi ale preţului, pentru că, în primul rând, scade preţul barilului, iar o anumită legătură între preţul barilului şi cel al gazelor există. În al doilea rând, probabil va avea loc o scădere a consumului, odată cu venirea verii. Apoi depozitele de gaze sunt pline, deci producătorii nu au unde să mai depoziteze, astfel că mă aştept să vedem o scădere a preţului. Dar, repet, este o părere strict personală”, a precizat el.

Integral pe Cotidianul