Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scriitorul disident Paul Goma a murit, la vârsta de 84 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri la spitalul La Pitié Salpêtrière din Paris, unde era internat din 18 martie în urma infectării cu virusul ucigaş.

Conform informaţiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit în Franţa, „Paul Goma a plecat senin, fără durere şi cu sufletul împăcat", susţine scriitoarea Mariana Sipoş, prietenă a acestuia, care a transmis şi informaţia despre decesul scriitorului.

Trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paria, conform indicaţiilor fiului Filip Goma, care respectă dorinţa tatălui său, ţinând cont şi de restricţiile actuale în vigoare în Franţa.

Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935 în satul Mana, judeţul Orhei, din Basarabia, unde părinţii săi erau învăţători. Tatăl său a construit, împreună cu oamenii din sat, şcoala care avea într-o latură locuinţa învăţătorilor cu celebrul calidor (coridor, galerie), evocat în romanele autobiografice ale lui Paul Goma. În martie 1944, familia Goma se re

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.