Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu peste 300.000 de morți deja în acest an și un sfert de umanitate contaminată, această pandemie nu dă niciun semn de oboseală. Cu toate acestea, spre deosebire de noul coronavirus, tuberculoza, care face ravagii de sute de ani, este vindecabilă, scrie AFP.

Cu ocazia Zilei internaționale de luptă împotriva tuberculozei, în această săptămână, experții avertizează: numeroasele persoane care au avut tuberculoză și suferă de sechele pulmonare sunt foarte expuse riscului în fața Covid-19.

Această boală, latentă la un sfert din populația mondială, contaminează circa 10 milioane de oameni în fiecare an și peste 1,2 milioane mor, chiar dacă a fost declarată în 1993 urgență de sănătate publică de către Organizația Mondială a Sănătății.

Dar, în condițiile în care sunt expuse în special populațiile cele mai sărace, boala nu este o prioritate a politicienilor.

Integral pe Hotnews